27.12.2021

Що таке ліпосакція

Ліпосакція - пластичний метод, що дозволяє позбутися від надлишків жирових відкладень тіла. Включає в себе оперативний і безопераційний методи надання проблемних зон естетичних форм. Існує ультразвукова, тумесцентна, лазерна і РЧ-ліпосакція. Проводиться на підборідді, талії, животі, сідницях, стегнах, колінах, стегнах і руках.

Ліпосакція не лікує ожиріння, так як в процесі операції не будуть зачіпатися глибокі шари жирового прошарку, і вона не може вплинути на патогенез цього захворювання. Однак дозволяє домогтися значного візуального ефекту.

Кому показана ліпосакція

Ліпосакція показана людям з надмірними жировими відкладеннями, які можуть бути не тільки причиною неправильного харчування і малорухливого способу життя, а й як наслідок порушення обміну речовин, гормональні збої і деяких захворювань. Основним завданням ліпосакції - прибрати жир і відкоригувати контури. В ході операції можна звільнити тіло не більше ніж на 9 кг в різних зонах. Недотримання даного обмеження може призвести до активації організмом всіх резервом для відновлення і напрацювання втрачених жирових шарів.

При необхідності, в комплексі з ліпосакції розглядається так само проведення підтяжки шкіри проблемних областей.

Вдаватися до хірургічного шляхи удосконалення тіла варто в тих випадках, коли не вдається надати бажаний вид за допомогою фізичних навантажень, правильного харчування і нормалізації режиму життя.

Як виконується ліпосакція

Не залежно від обраного виду ліпосакції (лазерна, ультразвукова та ін.) Бажаний результат досягається розрідженням і відкачуванням жирів з підшкірного шару з використанням спеціальних канюль, що дозволяють звести до мінімуму травматичність і провести процедуру найбільш м'яко і акуратно. Сама процедура займає від 20 хвилин до 1,5 годин.

Перед операцією пацієнт обов'язково повинен пройти медичне обстеження для оцінки стану здоров'я.

Чи не проводять дану процедуру під час менструації, при онкологічних захворюваннях, захворюваннях серцево-судинної системи, нирок, печінки і наявності в тілі металевих імплантів.

Переваги ліпосакції

  • Процедура займає від 20 хвилин до 1,5 години.
  • У більшості випадків місцевий наркоз. Загальний наркоз тільки при необхідності.
  • Зміни помітні відразу.
  • Можливе опрацювання відразу декількох проблемних областей.
  • Тривалий результат. Так як віддалені жирові тканини не відновлюються при дотриманні дієти.

Інструментарій та оснащення

При проведенні ультразвукової ліпосакції надлишки жиру розріджується за допомогою новітнього ультразвукового устаткування.

Сучасне обладнання для лазерної ліпосакції з використанням тонкої канюлі для проведення лазера під шкіру дозволяє опрацьовувати такі ніжні ділянки, як щоки, підборіддя і обличчя в цілому.

В процесі тумесцентної ліпосакції під шкіру за допомогою канюль запроваджується спеціальний розчин, який розріджує жир, після чого він відкачується вакуумним апаратом.

РЧ - ліпосакція (радіочастотна) також своїм завданням ставить розрідження жирів, але в даному випадку цей результат досягається завдяки радіохвилям. Вони розігрівають адипоцити, перетворюючи їх в однорідну емульсію.

Результат ліпосакції

За допомогою ліпосакції можна відкоригувати фігуру за кілька годин, надати їй естетичний вигляд, а правильний спосіб життя допоможе зберегти отриманий результат на довго.

Післяопераційний і відновний періоди

Перший час після операції в зонах опрацювання будуть гематоми, можливе зниження чутливості, свербіж. Може підвищуватися температура. Протягом 2-4 місяців рекомендується уникати теплових перепадів, а саме: гаряча ванна, лазня, сауна, сонячні ванни. Два тижні після операції носять панчохи, бандажі. Перший час слід обмежити фізичні навантаження і дотримуватися прописаної лікарем дієти.

Питання

Які можуть бути ускладнення після ліпосакції?

Ліпосакція досить безпечна. В основному ускладнення викликані природним післяопераційним періодом. Це можуть бути гематоми, набряки, больові відчуття, іноді, може спостерігатися підвищення температури. Зустрічаються алергічні реакції на препарати. Все індивідуально і всі можливі ризики в обов'язковому порядку обговорюються на консультації.

Як підготуватися до ліпосакції?

Всі підготовчі заходи хірург детально описує на консультації. Не рекомендується, за 10 днів до операції курити, приймати препарати, які впливають на згортання крові, якщо в таких є необхідність. Призначається медичне обстеження і узгоджується дата проведення процедури.