Збільшення грудей, ендопротезування (Аугментаційна мамопластика)

02.02.2022

Збільшення грудей, ендопротезування (Аугментаційна мамопластика)

Збільшення грудей або мамопластика вважається однією з найбільш затребуваних операцій у сучасних жінок. Адже далеко не всім пощастило мати гарні груди приємної форми, які вважають ознакою жіночності, сексуальності та здоров'я. Збільшення відбувається за допомогою введення спеціальних імплантатів, які в результаті надають груди бажаної круглої, підтягнутої форми.

Причини операцій із збільшення грудей

Причиною для збільшення грудей може стати не лише естетичне бажання, а й внутрішні комплекси жінки, яка хоче бути привабливою та подобатися оточуючим. Досить поширеною проблемою є асиметрія молочних залоз, коли одна груди більше чи менше інший. Асиметрія може з'явитися з віком, а може бути вродженою, як, наприклад, вроджена недорозвиненість грудей. У разі проводиться збільшує чи зменшує маммопластика.

Досить поширена проблема обвисання грудей після пологів, у разі може проводитися як імплантування, і підтяжка. Жінці, у яких знаходять пухлину молочної залози, роблять мастектомію – видалення молочних залоз. Мастектомія буває декількох видів, які відрізняються за деякими параметрами. Наприклад, за допомогою однієї процедури видаляється тільки молочна залоза та пахвова клітковина. В інших випадках можуть видалятися великі або малі грудні м'язи. Багато хто після мастектомії вдається за допомогою імплантів і повертає груди колишню форму.

Види операцій збільшення грудей

Найпоширеніший вид маммопластики – це застосування імплантів. Існує кілька способів вживлення та розміщення імплантів у грудях. Відрізняються вони за своєю формою, місцем розташування та місцем надрізу. Всі види доступу при надрізах поділяються на 3 типи:

  1. пахвовий;
  2. навколососковий;
  3. підгрудний.

При пахвовому надрізі створюється спеціальна кишеня, в яку потім вводиться імплант. Навколососковий метод хороший тим, що при його застосуванні шрам ховається в області ореоли соска, але така точна операція вимагає великої майстерності від лікаря, що проводить операцію. Нарешті, підгрудний надріз є найбезпечнішим, до того ж, хірург бачить, куди точно вживляти імплант. Рубець буде акуратно прихований підгрудною складкою. Досвідчений лікар, незалежно від ціни імпланту, підбере анатомічно відповідну форму та метод його застосування.

На сьогоднішній день існують два види імплантів: гелеві на силіконовій основі та сольові з фізрозчинним наповнювачем. Гелеві імпланти є більш пружними формою.

Протипоказання до пластики молочних залоз можуть бути:

  • будь-які інфекційні захворювання та хронічні запальні процеси;
  • серцеві патології;
  • цукровий діабет та туберкульоз;
  • лактація.

Операція відбувається під загальною анестезією. Процес може тривати від 50 хв. до 1 години 30 хвилин. Після операції потрібно буде залишатися під наглядом лікарів ще близько 2 днів. Груди будуть у невеликих синцях і набряках. Це цілком природно, оскільки операція зачіпає м'які тканини та м'язи.

Носіння спеціального підтримуючого бюстгальтера є обов'язковим. Він підтримує груди і попереджає болючі відчуття. При необхідності призначаються болезаспокійливі препарати. У цей період не можна піднімати тяжкості, повна фізична активність буде можлива через кілька тижнів після операції. Також можливе тимчасове зменшення чутливості соска.

Підтяжка грудей

Підтяжку грудей або мамопексію можна розглядати як варіант збільшення. Всі процедури, починаючи від здачі аналізів і закінчуючи операцією, багато в чому схожі на маммопластику. Опущення грудей може виникнути з абсолютно різних причин: гормональні, вікові, пов'язані з післяпологовими змінами тощо. Підтяжка, як і імплантування, відбувається також за принципом розрізу у певному місці.

Існує три види розрізу:

  • При невеликому опущенні грудей надріз робиться навколо ареол, зайва шкіра видаляється, а шов згодом стає майже непомітним.
  • При середньому ступені опущення хірург робить вертикальний надріз, що захоплює шкіру навколо соска і підтягує його вгору, що надає грудей більш природної форми.
  • Сильно виражене опущення забирається за допомогою Т-подібного шва, який хірург наносить навколо сосків, а потім йде вертикально вниз і завершує горизонтальною смугою вздовж підгрудної складки. Цей варіант застосовується разом із використанням эндопротеза.

За пару тижнів до операції жінка повинна здати всі аналізи та припинити прийом протизаплідних пігулок. Зниження ваги пацієнтки після операції може звести старання хірурга нанівець, тому небажано планувати зміну ваги у післяопераційний час. Реабілітаційний період триває близько чотирьох тижнів. Протягом цього часу необхідно носити спеціальну компресійну білизну. Остаточний результат буде видно через рік після операції. Протипоказаннями до підтяжки грудей можуть стати хронічні захворювання: серця, щитовидної залози, нирок, цукровий діабет, онкологічні захворювання та погана згортання крові.

Результат операції аугментації грудей

Результат зазвичай тішить усіх жінок. Звичайно, потрібно слідувати порадам хірурга, як і перед операцією так і після, для того щоб результат закріпився, і груди ще довге зберігали свій гарний вигляд. Фахівці клініки РоміТаль підберуть оптимальний метод операції та розмір імплантів відповідно до Ваших побажань та уподобань.

Ціни

Ознайомитися з цінами можна за контактним телефоном центру або на консультації у хірурга.