Підтяжка обличчя та шиї (Рітидектомія обличчя та шиї)

25.12.2021

Підтяжка обличчя та шиї в медичному центрі РоміТаль

Підтяжка обличчя та шиї також називається «фейсліфтинг», ритидектомія. Це оперативне втручання, метою якого є усунення вікових змін та зовнішніх дефектів в області обличчя та шиї.

Опис процедури

Підтяжка обличчя та шиї – це операція, яка проводиться з метою покращення та повернення правильних контурів, контурів в області шиї та особи. Підтяжка обличчя допомагає боротися із віковими змінами зовнішності, відвисанням шкіри. Суть операції полягає у висіченні «зайвої», обвислої шкіри.

Показання

Найчастіше підтяжка обличчя та шиї проводиться для боротьби з віковими змінами шкіри у цих ділянках. Але іноді вона потрібна при анатомічних дефектах. Основні показання до її проведення:

  • різке, і швидке зниження маси тіла, при якому шкіра не змогла самостійно підтягнутися і набути пружності, а залишилася у відвислому стані;
  • вікові зміни шкіри віком після 40 років.

Протипоказання

Підтяжка обличчя та шиї протипоказана при таких патологічних станах, як:

  • гострі чи хронічні інфекційні захворювання;
  • патології печінки, нирок;
  • захворювання серцево-судинної системи;
  • цукровий діабет.

Перед проведенням операції необхідно пройти стандартне загальне медичне обстеження. Воно включає такі лабораторні та інструментальні методи діагностики:

  • загальний аналіз крові з розгорнутою лейкоцитарною формулою;
  • електрокардіографія;
  • флюорографія;
  • біохімічний аналіз крові на ниркові та печінкові маркери.

Методи підтяжки обличчя та шиї

Зараз існує безліч різних методик та різновидів підтяжки шкіри. У нашій клініці ми використовуємо найсучасніші та найефективніші методики, серед яких:

  • повний ліфтинг області шиї та особи;
  • підтяжка ділянки особи з використанням короткорубцевої методики;
  • підтяжка із застосуванням системи ENDOTINE, яка самостійно розсмоктується.

Процедура пластики шиї

Оперативне втручання проводиться завжди під загальним наркозом. Завдяки досвідченій роботі наших анестезіологів, Ви не відчуватимете жодного дискомфорту під час проведення операції.

Всі розрізи робляться по ходу природних та природних складок, заломів шкіри. Шрами та рубці будуть абсолютно непомітні.

Після операції потрібна госпіталізація на 1-2 дні. Потім упродовж двох тижнів Вам потрібно буде приїжджати на огляд та перев'язки.

Тривалість операції

Підтяжка в області обличчя та шиї є відносно тривалою операцією. Її тривалість становить, у середньому, близько 3-х годин. Пластика шиї та підборіддя та вилиць при обмежених втручаннях може зайняти 1-2 години.

Реабілітаційний період

Протягом перших двох днів після підтяжки шкіри шиї, на обличчя буде накладена пов'язка, що здавлює. Потім протягом двох тижнів необхідно буде носити легку пов'язку на обличчі.

Шви знімаються на 12-14 день після операції.

Протягом першого місяця може спостерігатися набряклість у прооперованій ділянці, підшкірні гематоми, які поступово зменшуються з кожним днем.

Лікарем буде складена вам індивідуальна програма проходження реабілітації, яка може включати дієту, питний режим, мезотерапію.

Необхідно пам'ятати, що протягом перших двох місяців заборонено:

  • відвідування сауни, солярію;
  • перебування під прямим сонячним промінням.

Результат та тривалість ефекту

Результат проведеної операції оцінюється на 2-3 місяці після неї. За цей період шкіра повністю відновлюється, набряклість минає.

За допомогою підтяжки обличчя та шиї Ви зможете відновити контури обличчя, позбутися вікових змін шкіри.

Ціни

Ціна операції залежить від обраної методики, тривалості госпіталізації, обсягу реабілітаційних процедур.
Детальніше обговорити вартість пластики особи Ви зможете на первинній консультації, записатися на яку можна за телефонами, представленими на сайті. Наші хірурги дадуть Вам рекомендації, і підберуть метод підтяжки, що оптимально підходить для вас.