ЗМЕНШЕННЯ МОЛОЧНИХ ЗАЛОЗ

27.12.2021

Що таке зменшення молочних залоз

Зменшення грудей - різновид маммопластики, спрямованої на зміну обсягу обох молочних залоз або ж однієї для відновлення симетричності. При цьому відбувається переміщення соска і ареоли, підтягується груди, яка отримує більше природну і красиву форму. Ця операція може бути виконана не тільки за медичними показаннями, а й з естетичних міркувань.

Хто потребує зменшення молочних залоз

Для проведення операції по зменшенню об'єму грудей звертаються жінки з дуже великими молочними залозами або ж асиметричного обсягу. Такі проблеми можуть виникнути в результаті годування грудьми або ж різкої зміни ваги.

Редукційна маммопластика показана якщо є:

  • Фізичний і психологічний дискомфорт.
  • Мастопатія.
  • Об'ємні груди впливають на зміщення центру ваги тіла, в результаті відбувається деформація осанки, додаткове навантаження на хребет, болі в шиї та спині. У положенні лежачи груди тисне на діафрагму, утруднює дихання.

Як виконується зменшення молочних залоз

Перед оперативним втручанням проводиться попереднє обстеження організму, УЗД і мамографія молочних залоз, після цього фахівець визначає хід виконання операції. Для зменшення грудей застосовується метод класичної редукційної маммопластики або ультразвукової ліпоаспірації.

Хірург приймає рішення, яким із способів буде проводитися операція:

  • Висічення надлишків шкіри і переміщенням сосково-ареолярного комплексу.
  • Часткове видалення внутрішніх тканин зі збереженням області сосків.
  • Повне видалення внутрішніх тканин.

Найпопулярніший варіант операції - з використанням вертикального рубця навколо ареоли (з її зменшенням), після чого розріз продовжується вниз до інфрамаммарної складки. Надлишки жирової тканини січуться до потрібного розміру разом зі шкірою та одночасно відбувається підтяжка грудей. Потім шов зашивається шовним матеріалом, і рана закривається спеціальним пластиром.

Переваги операції по зменшенню грудей

Жінка завжди хоче виглядати красиво, тому, бажання мати гармонійними пропорціями тіла призводить її в клініку для пластичної операції по зменшенню молочних залоз.

Операція робиться швидко, груди відразу ж набуває потрібний об'єм. Вже через тиждень можна повернутися до роботи, а через місяць - до активних фізичних навантажень.

Інструментарій та оснащення

Для операції застосовуються хірургічні інструменти і шовний матеріал вищої якості.

Результат операции протезування грудей

Молочні залози набувають ідеально симетричні та красиві форми. Жінка отримує фізичний і емоційний заряди життєвої енергії та може вести повноцінний спосіб життя. В результаті через 2 місяці жінка зможе носити красиву білизну і сукні з глибоким декольте.

Післяопераційний і відновний період

Після операції пацієнтка перебуває в клініці 2-3 дні. Потім, через 5-10 днів знімаються шви та через 1-2 тижні можна повернутися на роботу. Протягом 6-8 тижнів необхідно носити компресійний бюстгальтер. Фізичними вправами рекомендується займатися не раніше одного місяця.

Питання

Які протипоказання до зменшення грудей?

Не можна проводити операцію годуючим матерям, вагітним жінкам, підліткам та людям, що страждають хронічними захворюваннями

Чи є побічні ефекти?

Зазвичай може виникнути синці, набряки, незначна хворобливість і зниження чутливості грудей, все це проходить з часом.