27.12.2021

КАНТОПЕКСІЯ В МЕДИЧНОМУ ЦЕНТРІ РОМІТАЛЬ

Що таке кантопексія

З віком шкіра втрачає еластичність, м'язи слабшають, зовнішні куточки ока (Кантус) опускаються, вираз обличчя набуває скорботний вигляд. Кантопексія - це хірургічна операція підтяжки латеральних куточків очей. Вона дозволяє усунути естетичні недоліки, підкоригувати форму століття і повернути розріз очей, який був у пацієнта в молодості. Дану операцію можна поєднувати з блефаропластикою, підтяжкою повік, ліпофілінг.

Кому показана кантопексия

Підтяжка повік проводиться за бажанням пацієнта скорегувати форму століття і позбутися від вікових змін в периорбітальній області.

Серед медичних показань:

  • Корекція вродженого або набутого опущеного куточка ока, патологія століття.
  • Міопія (вирячені), ектропіон (виворіт) очей.
  • Блефарофимоз (звуження і вкорочення очної щілини).

Як робиться кантопексія

Кантопексія робиться в стаціонарі клініки. Час проведення від 1 до 2 годин. Витрачений час залежить від загального обсягу виконуваних робіт і складності випадку. В основному застосовується місцева анестезія, за бажанням пацієнта анестезіолог може дати йому загальний наркоз.

Хірург робить незначний розріз в природній складці століття. За допомогою швів підтягує сухожилля і фіксує їх в над кістної області очей. Таким чином, куточок ока підійматися, а нижню повіку більше не провисає. В процесі операції, при необхідності, хірург видаляє, підтягує шкіру.

На місце розрізу накладається шов. Використовується спеціальний шовний матеріал, який тонше за людську волосину. Хірургічні нитки знімають на 4-7 день після операції, а акуратно захований шов не видно з боку.

Пару годин після операції слід перебувати в клініці, потім оперує хірург дасть дозвіл відправлятися додому.

Переваги кантопексіі

Основна перевага підтяжки очей - відносно просте виконання операції і можливість паралельного проведення інших процедур по естетичної корекції. Комплексний підхід скорочує час перебування пацієнта на операційному столі, і дозволяє за одне оперативне втручання вирішити багато косметичні проблеми і суттєво омолодити обличчя.

Операція безболісна. Довжина розрізу всього близько 1 сантиметра. Мікро шов захований в складках шкіри, рубець з часом «вицвітає», зливається з природним кольором обличчя.

Інструментарій і оснащення

Під час кантопексіі застосовуються спеціальні хірургічні інструменти, що дозволяють зробити тонкий надріз над верхньою повікою. Хірург не зачіпає кістка, за допомогою хірургічної нитки фіксує кантальное сухожилля до окістя очної ямки. А потім зашиває розріз спеціальним шовним матеріалом.

Результат кантопексії

Виконуючи операцію, хірург підтягує внутрішні і зовнішні куточки очей і поєднує їх так, як це було в молодому віці. Відкритий погляд, видалення зайвих складок шкіри додадуть особі приємний, відпочив вигляд. Результат підтяжки повік пацієнт оцінить через 1-2 тижні, коли пройдуть сліди від оперативного втручання.

Післяопераційний і відновний періоди

Відновлювальний період займає 7-10 днів. Після операції можуть спостерігатися набряклості, синці, пацієнт може відчувати незначне подразнення слизової оболонки. Шов після операції в швидкості стане практично непомітним. Залишкові явища пройдуть дуже швидко, через 2-3 тижні не залишиться ніяких слідів.

Однак в перший тиждень варто відмовитися від відвідування СПА-салонів, саун, басейни. Не рекомендується довго засиджуватися перед телевізором або комп'ютером, багато читати. Бажано на сонці в літній час носити сонцезахисні окуляри.

Питання

Як довго триває реабілітаційний період після кантопексіі, і коли буде можна носити контактні лінзи?

Перша доба після операції слід відпочивати і нічим не займатися. На 2-3 день потроху можна входити в звичний спосіб життя. Через тиждень спаде набряклість. У післяопераційний період може відчуватися дискомфорт і роздратування в очах. Всі проблеми зникнуть через 10-15 днів. Тому носити контактні лінзи рекомендується не раніше, ніж через 2 тижні після операції.

Що потрібно зробити, щоб швидше позбутися від синців після операції?

Щоб швидше відбувався процес розсмоктування, в першу добу після операції рекомендується прикладати холодний компрес. Спати краще на високій подушці, з піднятою головою. Синці пройдуть через 1 тиждень, через 2 тижні не залишиться ніяких слідів.